Plooien

Samen metaal vormgeven

Zorgvuldig plooien van metaal

Of het nu gaat om behuizingen, omlijstingen, frames of andere metalen componenten, wij bieden maatwerkoplossingen die perfect aansluiten op de specifieke toepassingen en ontwerpeisen. Ons ervaren team van vakmensen begrijpt de kunst van het plooien als geen ander.

Elk project wordt behandeld met een gezonde dosis perfectionisme. Onze geavanceerde plooibanken en efficiënte workflows zorgen voor snelle doorlooptijden, zodat jullie projecten tijdig worden afgerond.

De technologie voor het plooien

Wij nemen al je plooiwerk in handen met de grootste zorg, of het nu om seriewerk of stukwerk gaat. In onze simulatie kan je de plooibaarheid van de stukken testen, waardoor er geen materiaal verloren gaat. De hoeken worden nauwkeurig gemeten met behulp van ons hoekmeet lasersystemen, en we optimaliseren omsteltijden door gebruik te maken van hydraulische klemming.

Ons machinepark omvat twee plooibanken met plooirobots, een plooibank met automatische gereedschapswisselaar en een manuele plooibank. Alle machines worden offline geprogrammeerd om zo efficiënt mogelijk te produceren. We investeren voortdurend in ons machinepark, innovatie is niet zomaar een van onze kernwaarden. We leggen de lat hoog voor de industrie en onszelf.

Plooibanken met robot:

  • Maximale plaatafmeting: 1200mmx800mm
  • Maximale plaatdikte: 6 mm

Manuele plooibanken:

  • Maximale lengte van de onderdelen: 4000 mm
  • Maximale plaatdikte: 10mm
Met deze geavanceerde plooibanken bieden wij flexibiliteit in plooioplossingen, waarbij zowel traditionele als modernere programmeertechnieken worden toegepast. Neem contact met ons op voor nauwkeurig plooiwerk afgestemd op uw specifieke vereisten.

Recente realisaties

alle realisaties
"Geen uitdaging is ons te groot omdat we alles als team doen."
Tonny Dierick
Werkvoorbereider Metaco

Benieuwd naar een samenwerking?

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 512 MB.